Detecten el senyal d’una de les caixes negres del vol d’EgyptAir

Creix l’esperança de cara a resoldre el misteri del vol MS804 d’EgyptAir, desaparegut fa dues setmanes amb 66 persones a bord quan cobria la ruta entre París i el Caire. L’organisme francès d’Investigació d’Accidents Aeris (BEA) va informar ahir que els equips que treballen per trobar les restes de l’avió -a uns 290 quilòmetres de la costa egípcia- han detectat el senyal d’una de les caixes negres de l’aparell.

“La detecció del senyal és un primer pas”, va apuntar el representant del BEA. Susana Romero, portaveu i secretària de comunicació de la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA), encara va més enllà i assegura a l’ARA que, donat el bon temps dels últims dies a la zona de recerca, és “molt probable” que es trobi la caixa negra detectada. Romero afegeix, però, que això no implicaria trobar l’altre dispositiu d’enregistrament de l’aparell. Tot dependrà de si l’Airbus de la companyia egípcia va explotar abans d’estavellar-se o no i, per tant, de la dispersió entre les seves restes.

Ver noticia

Enaire instala nuevos procedimientos de aproximación en el Aeropuerto de Reus

Enaire ha instalado nuevos procedimientos de aproximación instrumental basados en la navegación por satélite en el Aeropuerto de Reus (Tarragona). La instalación «incrementa la eficiencia de las operaciones, así como la accesibilidad» de la infraestructura,…

ENAIRE pone en servicio las comunicaciones por voz digital VoIP en Madrid

ENAIRE ha puesto en servicio la primera de sus cadenas operativas del nuevo sistema digital de comunicación por voz denominado COMETA en el Área de Control Terminal (TMA) de Aproximación del Centro de Control de Tráfico Aéreo de Madrid….