Detecten el senyal d’una de les caixes negres del vol d’EgyptAir

Creix l’esperança de cara a resoldre el misteri del vol MS804 d’EgyptAir, desaparegut fa dues setmanes amb 66 persones a bord quan cobria la ruta entre París i el Caire. L’organisme francès d’Investigació d’Accidents Aeris (BEA) va informar ahir que els equips que treballen per trobar les restes de l’avió -a uns 290 quilòmetres de la costa egípcia- han detectat el senyal d’una de les caixes negres de l’aparell.

“La detecció del senyal és un primer pas”, va apuntar el representant del BEA. Susana Romero, portaveu i secretària de comunicació de la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA), encara va més enllà i assegura a l’ARA que, donat el bon temps dels últims dies a la zona de recerca, és “molt probable” que es trobi la caixa negra detectada. Romero afegeix, però, que això no implicaria trobar l’altre dispositiu d’enregistrament de l’aparell. Tot dependrà de si l’Airbus de la companyia egípcia va explotar abans d’estavellar-se o no i, per tant, de la dispersió entre les seves restes.

Ver noticia

Aena arranca los trámites para reformar y ampliar el Aeropuerto de Granada

Aena, empresa pública española que gestiona los aeropuertos de interés general en el país, ha licitado por 3,9 millones de euros la reforma y ampliación de la terminal del Aeropuerto Federico García Lorca Granada-Jaén.

Bruselas pide revisar la gestión del tráfico aéreo europeo, más centralizado y menos contaminante

La Comisión Europea ha relanzado este martes una iniciativa bloqueada desde hace años por las diferencias entre los Estados miembro para reforzar la coordinación en la gestión común del tráfico aéreo dentro de la Unión…